Gobo

één van de betere en sterkere logistieke dienstverleners van de Euregio.

Al meer dan 50 jaar uw betrouwbare partner

GOBO is een logistiek dienstverlener in de ruimste zin van het woord. Opgericht in 1963 en gespecialiseerd in transport (vloeibaar bulk en stukgoed) en warehousing. GOBO is een flexibel en professioneel familiale onderneming met korte lijnen.

Voor stukgoed (LTL / FTL) is de hoofdspecialisatie Frankrijk, maar dankzij een uitgebreid netwerk is er voor ieder transportprobleem een oplossing. Voor transport van vloeibare (gevaarlijke) stoffen biedt GOBO geheel Europe aan. Verder zijn er uitgebreide mogelijkheden betreffende warehousing en extra logistieke activiteiten. Vooral de centrale ligging in de Euregio is een enorme troef.
GOBO Transport & Logistics is momenteel actief in de volgende sectoren:

• Paper & Pulp
• Chemie Sector
• Automotive
• Recyclage
• Agrarische sector
• Bouw
• Food / Feed
• Pharma & Health Care
• Hoogwaardige goederen

Sinds 2005 is GOBO lid van ASTRE (Association des Transporteurs Européens) en hierbij wordt er gebruikt gemaakt van “Paletsystem”. Dankzij 11 hubs en uitgebreide lokale platforms, verzekert ASTRE Paletsystem ten alle tijde service & kwaliteit. Zendingen worden beveiligd, gecontroleerd en gemonitord vanaf afhaling tot levering. Door deze hubs en partnerships kan GOBO U een one-stop-shop aanbieden voor heel Europa en zelfs daarbuiten. Met leveringen, afhankelijk van de bestemming, binnen 24 – 48 – 72 uur, gegarandeerd.
Tevens heeft ASTRE een groot commercieel apparaat opgebouwd waarbij men complete Europese transportaanvragen (RFQ) kan behandelen. De leuze van ASTRE is “De sterkte van een grote groep, maar de flexibiliteit van een KMO!”

In 2011 ontving GOBO als eerste Belgische onderneming het “Lean & Green” award dankzij de enorme inzet om de uitstoot van CO² drastisch te verminderen.

In 2012 werd GOBO lid van ECTA (European Chemical Transport Association). ECTA is een associatie waarbij verladers en vervoerders samenwerken voor het vervoer en behandeling van chemische stoffen te optimaliseren. Hierbij worden “Best Pratices” gecreëerd, waarbij veiligheid en kwaliteit centraal staan.
In hetzelfde jaar werd het Responsible Care label uitgereikt voor alle inspanningen betreffende veiligheid en kwaliteit mede dankzij de doorgedreven opleidingen via GOBO-Academy.
Door deze inzet werd GOBO eind 2014 beloond met 95% na een SQAS-audit.

GOBO is altijd in beweging… en heeft dit jaar in een volledig nieuw IT-systeem geïnvesteerd waarbij GOBO ten allen tijde “online” is. Daarnaast werden alle voertuigen uitgerust met de nieuwste hightech boordcomputers waar zowel vracht, voertuig als chauffeur constant gemonitord kunnen worden. Verder zal er eind 2015 een nieuwe tankcleaning operationeel zijn volgens de EFTCO normen.