GOBO verbetert logistieke dienstverlening met standaard WMS

GOBO Transport & Logistics verbetert de dienstverlening richting klanten met een Warehouse Management Systeem (WMS), barcode scanning en SSCC labeling. Deze oplossing bespaart de logistiek dienstverlener veel tijd en voorkomt fouten. “Wij spelen nu flexibeler in op de vragen en wensen van klanten en blijven ons servicelevel verder verhogen”, zegt COO Frank Ruette.

 

Tijd besparen en fouten voorkomen

GOBO is bijna 55 jaar geleden begonnen als transportbedrijf. In de loop der jaren zijn de activiteiten uitgebreid met logistieke diensten, zoals opslag, crossdocking, (her)labelen en orderpicking voor klanten. “Om succesvol te blijven groeien hebben wij flink geïnvesteerd in het moderniseren van onze IT-systemen”, vertelt Ruette. “Met als belangrijkste doelstellingen tijd besparen door zo efficiënt mogelijk te werken en de kans op het maken van fouten tot nihil te reduceren. Onder begeleiding van een logistiek consultant van PXL Log-IC hebben wij het meest flexibele en best passende WMS-systeem voor onze organisatie geselecteerd.”

 

Dienstverlening professionaliseren

“Wij zijn een familiebedrijf met korte communicatielijnen en onderscheiden ons richting klanten met flexibiliteit, kwaliteit en reactiesnelheid”, vervolgt Ruette. “Elk nieuw IT-systeem moet die waarden ondersteunen. Na een uitgebreide marktverkenning en pakketvergelijking hebben wij gekozen voor het standaard maGistor WMS van Actemium. In dit configureerbare WMS passen wij zelf processen, dashboards, rapporten, klantportals en label layouts aan. Bij onze keuze heeft ook meegespeeld dat Actemium een leverancier is met een grote Europese klantenkring. Behalve het WMS hebben zij nog diverse truck- en handscanners en een nieuw WLAN geleverd. Daarmee zijn wij nu bezig een aanzienlijke professionaliseringsslag te maken.”

 

QSHE-beleid

De nieuwe logistieke oplossing past tevens binnen het QSHE-beleid van GOBO (Quality, Health, Safety and Environment). “Wij zijn voortdurend bezig de kwaliteit te verhogen en onze processen te optimaliseren”, licht Ruette toe. “Maar ook de werkomgeving voor onze medewerkers, waarvan de meeste al lange tijd bij GOBO werken. Onze nieuwe scanners en heftrucks zijn ergonomischer in het gebruik. Het scannen van hooggeplaatste goederen vanaf de heftruck gebeurt nu zonder enig probleem. Daarom zijn onze heftruckchauffeurs enthousiast over hun nieuwe apparatuur. Hoewel de WMS-implementatie een intensief project is geweest, zijn wij er nu klaar voor onze dienstverlening verder uit te breiden en marktpositie te versterken.”

 

All-round logistiek dienstverlener

GOBO Transport & Logistics is in 1963 in Lanaken gestart als transporteur met specialisatie van stukgoederen (ADR) naar Frankrijk en vloeibare bulk doorheen geheel Europark. Vanuit een centrale ligging in de Euregio is deze dienstverlening in de loop der jaren uitgebreid met logistieke services voor klanten in heel Europa. GOBO is lid van de ASTRE (Association des Transporteurs Européens) en ECTA (European Chemical Transport Association) vervoersorganisatie. Verder ontvingen ze in 2011 als eerste Belgische onderneming een ‘Lean & Green’ award voor de gerealiseerde verlaging van de CO2-uitstoot. Sinds 2016 is GOBO in het bezit van een AEO-certificaat alsook SQAS-certificering (90%) voor zowel transport, warehousing als tankcleaning.

 

Bron: http://logistiek.actemium.nl/referentie/gobo-verbetert-logistieke-dienstverlening-standaard-wms/